Gotuj w Food Lab Studio!

To już kolejna edycja warsztatów w Food Lab Studio Grzegorza Łapanowskiego – największym wielofunkcyjnym studio kulinarnym w Polsce. Podobnie jak poprzednio, warsztaty odbywają się w ramach festiwalu Warsaw Restaurant Week, a ich różnorodna oferta przyciąga miłośników wyjątkowych smaków i pasjonatów gotowania.

Starannie dobrana tematyka warsztatów to efekt pracy najlepszych szefów kuchni. Amatorów owoców morza bez wątpienia zainteresują warsztaty prowadzone przez zwycięzcę pierwszej edycji Top Chef – Marcina Przybysza oraz Piotra Cyranowicza – szefa kuchni restauracji Kaskrut. Udowodnią oni, że przygotowanie dań z owocami morza w roli głównej wcale nie jest takie trudne. Marcin Przybysz poprowadzi również warsztaty “Kreatywna Kuchnia Bezglutenowa”.

Tych, którym nie udało się odwiedzić Paryża podczas majówki, do Francji zabierze David Gaboriaud – Francuz, od kilku lat mieszkający w Polsce, gospodarz programu ‘David w Europie’ emitowanym w Kuchnia+. To wyjątkowa okazja, by nauczyć się, jak skomponować pełne francuskiego szyku wiosenne menu. Jurek Sobieniak, szef kuchni w programie Pytanie na śniadanie, wprowadzi młodzież w warzywne klimaty i udowodni, że warzywa to nie tylko kultowa sałatka jarzynowa rodem z PRL-u. Będzie zdrowo i pysznie! Natomiast tym, którzy nie mogą żyć bez słodyczy, Food Lab Studio proponuje “Klasyczne francuskie desery” prowadzone przez Adriannę Jaworską – miłośniczkę słodkości i absolwentkę prestiżowej francuskiej szkoły Le Cordon Bleu.

Wszyscy chętni do udziału w warsztatach mogą rejestrować się poprzez wysłanie wiadomości e-mail na adres info@restaurantweek.pl. W temacie należy wpisać “Food Lab”, a zespół Warsaw Restaurant Week przeprowadzi zainteresowanych przez proces rezerwacji. Warsztaty odbywają się od 11 do 15 maja, a ich koszt to 199zł. Więcej szczegółów można znaleźć na fanpage’u Food Lab Studio.

Food Lab Studio
ul. Racjonalizacji 5/102
02-673 Warszawa

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Share with your friends









Submit
Abecadło