Finał za nami

Konkursowe zmagania już za nami. W tym roku finał rodzinnego gotowania gościł w studiu kulinarnym BOOK&COOOK.

Atmosfera była bardzo gorąca.

Drużyny miały za zadanie przygotowanie przystawki, zupy, dania głównego i deseru.

A w finale wzięli udział: Dawid Czapla (klasa 2) z Tatą, Ahmad Baaj (klasa 6) z Tatą, Paulina Gajek (klasa 5) z Mamą, Klara Sulej (klasa 3) z Ciocią, Barbara Niewiadomska (klasa 1) z Mamą, Jakub Frątczak (klasa 5) z Mamą, Patryk Graczyk (klasa 1) z Babcią, Tola Wlazińska-Goc (klasa 1) z Ciocią.

Na talerzach pojawiały się prawdziwe arcydzieła sztuki kulinarnej. Głównym sponsorem akcji jest ogólnopolska sieć hal handlu hurtowego Selgros Cash&Carry.

Zawodników oceniali właściciele i szefowie kuchni znanych łódzkich i warszawskich restauracji:

  • Krystian Zalejski (CHRISTIAN’S BakerHouse Bakery and Restaurant w Warszawie)
  • Marcin Stachecki (Restauracja u Szwajcara)
  • Kamila Basińska (Telewizja Toya)
  • Paulina Kowalska-Prasał (Studio kulinarne Book&Cook)
  • Krzysztof Jeziorski (Telewizja Toya)
  • Piotr Smulski (Restauracja Rajskie Jadło).

bakerhouse_logo

Wybór zwycięzcy był bardzo trudny ponieważ wszystkie przygotowane potrawy były doskonałe. Sędziowie podziwiali walory smakowe i estetyczne. Zachwytom nie było końca.

Laureatami tegorocznej edycji finału konkursu SMACZNIE, ZDROWO, KOLOROWO zostały: Klara Sulej (kl. III), która gotowała z Ciocią Magdą, Tola Wlazińska-Goc (kl. I) gotująca z Ciocią Olą. Wyróżnienie zdobył Dawid Czapla (kl. II), który gotował z Tatą.

Nagrodą były przeloty nad Łodzią ufundowane przez BartoliniAir i Panią Izabelę Konopińską oraz książki o tematyce kulinarnej autorstwa Grzegorza Łapanowskiego (juror TOP Chef) z autografem autora.

Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy.

Share with your friends









Submit
Abecadło