Kuchnia dla alergików

Podajemy listę produktów:

Zapraszamy 18 maja (sobota) na pierwsze wspólne gotowanie w 2019 roku, poświęcone kuchni dla alergików. Jak zwykle w Smacznie Zdrowo Kolorowo będzie brało udział 6 drużyn.

Podajemy listę produktów:

grapefruity, banany, jabłka, cukinia, seler naciowy, cytryny, limonka, pomarańcze, winogrona, dojrzałego awokado, marchew, truskawki, maliny, borówki, arbuz, jarmuż, szpinak, pietruszka, szczypiorek, mięta, bazylia, oregano, syrop klonowy, mleko ryżowe, mleko jaglane, mleko migdałowe, mąka jaglana, mąka kukurydziana, kasza jaglana, siemię lniane, syrop z agawy, esencja waniliowa, kakao, cukier trzcinowy, jajka, margaryna roślinna, zagęstnik agar-agar, karob melasa z chleba świętojańskiego, woda mineralna.

Zadaniem każdej pary będzie przygotowanie dwóch, dowolnych różnych (zdrowych) deserów oraz koktajlu. Nie będzie losowania.

Inspirację do dań proponujemy zaczerpnąć z następujących stron internetowych:

Prosimy o przybycie na godzinę 10.40. Od godziny 11.00 rozpocznie się gotowanie. Czas przygotowania potrawy to: 60min.

Zapraszamy.

Akcja w 2019 roku wspierana jest przez Urząd Miasta Łodzi.

Share with your friends









Submit

Akcja w 2019 roku wspierana jest przez Urząd Miasta Łodzi.