Zasady konkursu

KONKURS KULINARNY: SMACZNIE ZDROWO KOLOROWO

Organizator: Fundacja KOLOROWO

Miejsce realizacji konkursu: Prywatna Szkoła Podstawowa Kornelówka

91-744 Łódź, ul. mjr. H. Sucharskiego 3, tel.: 42 656 19 06

www.smacznego.edu.pl, smacznego@kornelowka.edu.pl

Osoby odpowiedzialne:

Koordynator:  Agnieszka Wojtas, tel.: 505 925 927 oraz opiekun kulinarny.

Uczestnicy: dzieci wraz z osobą dorosłą

Przewidywane terminy spotkań w 2017r.:

I odcinek: 22 lutego, II odcinek: 11 marca, III odcinek: 29 marca, IV odcinek: 26 kwietnia, FINAŁ: 24 maja.

REGULAMIN:

Na 7 dni przez wyznaczonym terminem kulinarnego spotkania, na stronie projektu (www.smacznie.edu.pl) zostaje zamieszczona lista składników, które będzie można wykorzystać podczas przygotowywania potraw.

W dniu spotkania w siedzibie Kornelówki należy zgłosić się na godzinę przed rozpoczęciem gotowania, w celu przyszykowania stanowiska pracy, przebrania, przywitania z opiekunem kulinarnym akcji.

Możliwe są następujące scenariusze konkursu:

a)    Każda drużyna, w wylosowanej kolejności, będzie wchodziła do SALI, gdzie znajdują się stanowiska pracy i dokona wyboru składników, które są jej potrzebne do wykonania wymyślonych potraw.

b)    Drużyny wylosują potrawy do przygotowania. (Propozycje będą pochodziły od opiekuna kulinarnego konkursu.)

c)    Drużyny otrzymują zestaw składników, z których będzie należało przygotować potrawę.

d)    Drużyny na 2 tygodnie przed kulinarnym spotkaniem samodzielnie sugerują potrzebne składniki do przygotowania wymyślnych potraw.

O schemacie scenariusza konkursu poszczególne drużyny będą informowane odpowiednio wcześniej. Jednakże nie można przewidzieć NIESPODZIANEK.

Ocena potraw:

Oceny potraw dokona profesjonalne jury. Każdy z jurorów ma prawo przyznać od 0 do 10 punktów w trzech obszarach: walory smakowe, stylizacja (forma podania) oraz oryginalność potrawy. Ostateczna decyzja jurorów jest niepodważalna. Do odcinka finałowego przechodzą 2 drużyny, które otrzymały najwyższą liczbę punktów w danym odcinku.

Nieuregulowane sprawy oraz spory, które mogą wynikać w trakcie realizacji konkursu ma prawo rozstrzygnąć koordynator konkursu lub jego opiekun kulinarnych.

Wersje do druku:

Share with your friends









Submit
Abecadło